Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ennek vége, de nem adom fel!

2012.12.06

 Hát vége!

Amikor elkezdtem rádiózni, úgy éreztem, hogy ez az a dolog, ami nekem való, hogy ez az, amit csinálni szeretek, és akarok.

Határozott elképzelésem volt arról, hogy milyennnek kell lennie egy kisközösségi rádiónak.

Sajnos a többiek nem így gondolták, és olyan irányba ment el a műsorstruktúra, amit már nem tudtam magaménak érezni. Hallgattam mostanában a műsoraikat, és rájöttem, hogy ők is beálltak a sorba, a primitív rádiók sorába. Járva a várost, sokan panaszkodtak nekem emiatt, de én már semmit sem tehetek.

Gondoltam arra is, hogy elmegyek egy másik rádióhoz, de annyi rádió megszűnt, (sok rádiós van munka nélkül) hogy egyet sem találtam, ahol szabad hely lett volna. 

Szerintem a mostani rádióműsorok túlságosan sekélyesek. Mindenki csak a hallgatottságra megy, a tartalom nem fontos, és valósággal elbutítják az embereket. Leginkább ezek a reggeli röhögős műsorok bosszantanak, ahol mindent, és mindenkit kinevetnek, nem törődve azzal, hogy kit bántanak meg.

A mostani médiában, és most a tv adókra is gondolok az a trend, hogy minél butább műsorok készüljenek. Ha van egy-két színvonalasabb adás, azt biztosan olyan későre teszik, amikor már senki sem nézi, de javítja a statisztikát. És ez sajnos senkit sem zavar.

Tudom, hogy jólesik néha bután bámulni a tv-t, és hallgatni a legújabb slágernek kikiáltott borzalmat (ezt főleg a magyar zeneszámokra értem),  de nem hiszem el, hogy az embereknek erre van szükségük.

Ha mégis, akkor nekem már nincs is mit mondanom.

Sokszor vetődik fel az a kérdés, hogy  vajon a média azért ad ilyen műsorokat, mert erre van kereslet, vagy azért nézik, hallgatják ezt az emberek, mert egyszerűen nincs más?

Nekem az a véleményem, hogy az utóbbi állítás az igaz. Ha megnézzük a rádió, és tv műsorokat, rájöhetünk mennyire egyformák. Mintha nem is külömböző adókról lenne szó!

Ezen csak mi, nézők változtathatunk!

Nyugodtan ki lehet próbálni. Csak egy napig nem szabad bekapcsolni a tv-t, és a rádiót, internetet, és a nap végére mindenki megláthatja mennyivel frissebben pörög az agya, mennyire jó gondolatai támadnak!

Ha megkérdezzük azokat az embereket, akik sikeresek valamiben, rájöhetünk, hogy milyen keveset néznek tv-t, mennyire nem hallgatnak rádiót.

Én is szoktam ilyen napokat csinálni! Valóságos felüdülés az agyamnak, hogy nem foglalják le mindenféle butasággal.

Előre bocsátom, hogy én nagyon szeretem a tv-t! Mégis arra buzdítok mindenkit, hogy valóban csak azt, és addig nézze, és hallgassa, amíg valami értelmes dolog van benne. Aztán nyomják be a kikapcsolás gombot!

Egy próbát megér, és higgyék el nekem, óriási változások lesznek az életükbe. Ahogy az enyémben is lettek!

Azt ajánlom, vegyenek a kezükbe egy műsorújságot, vagy az interneten nézzenek utánna a filmeknek, és csak akkor kapcsolják be a készüléket, ha olyan műsor van, amit még nem láttak, nem hallottak, és tényleg szeretnék megnézni, meghallgatni.

Ha mindenki így tenne, a műsorok lassan megváltoznának, mivel mindenki a nézettségből él, és ha senki nem nézi a gagyit, akkor le is veszik a műsorról.

Kezdjünk neki, és változtassuk meg a világot! Hiszen mindenki minket fogyasztókat figyel! Mi határozzuk meg a divatot, és a világ gondolkodását. 

Ne haggyák, hogy elhitessék magukkal, hogy semmit sem tehetnek! Mert a világ a miénk, és mi alakítjuk olyanná, amilyenné akarjuk. Csak gondolkodni kell!

De ehhez, most azonnal el kell kezdeni a változást!

Kapcsolják ki a készüléket!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.